Ποιες και ποιοι

Η πολιτική συλλογικότητα µπλόκο στην εξουσία.

πολιτική – γιατί αντιλαµβανόµαστε την καθηµερινότητά µας ως µέρος ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών και ταυτόχρονα ως όλον. Γιατί βλέπουµε αδιαχώριστα αυτό που η εξουσία διαχωρίζει σε πεδία: πολιτικό – κοινωνικό – οικονοµικό – πολιτιστικό κοκ. Γιατί προσπαθούµε για την οργάνωση των αρνήσεων και των αντιστάσεών µας, απέναντι στην εκµετάλλευσή µας από τους κυρίαρχους: θεσµούς, φυσικά πρόσωπα αλλά και βαθιά ριζωµένες συνήθειες και κοινωνικούς αυτοµατισµούς.

συλλογικότητα – γιατί επιλέγουµε συνειδητά τη συνάντηση και τη συνδιαµόρφωση όταν η εξουσία επιτάσσει είτε την αποµόνωση και την εξατοµίκευση των τεσσάρων τοίχων, είτε την κενή συνεύρεση του πλήθους σε χώρους µαζικής εκτόνωσης-διασκέδασης.

“µπλόκο στην εξουσία” – Δε ξεχνάµε: στις 17 Αυγούστου του 1944, στρατεύµατα των ναζί και ντόπιοι συνεργάτες τους, εκτέλεσαν δεκάδες Κοκκινιωτών αγωνιστών στο χώρο της µάντρας της Κοκκινιάς, γεγονός που πέρασε στην ιστορία µε το όνοµα “µπλόκο της Κοκκινιάς”.

Επιλέγουµε τη συµβολική αντιστροφή της λέξης “µπλόκο”, προσδίδοντάς της ριζοσπαστικά περιεχόµενα, καθώς τη στρέφουµε ενάντια σε κάθε µορφή εξουσίας.

Ενισχύουµε κι επινοούµε τόπους συνάντησης και µοιράσµατος  της αγωνίας, της χαράς, της αµφισβήτησης, του φόβου, του ξεπεράσµατός του, της επιθυµίας, για κάθε ζήτηµα που αφορά στους όρους της καθηµερινής µας (συν)ύπαρξης.  Τόπους συλλογής των αρνήσεων και µεταστροφής τους στις θετικότητες της δηµιουργίας ενός κόσµου ελευθερίας και ισότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *