Σχετικά με το πάρτυ κάλυψης νοσοκομειακών εξόδων πατέρα συντρόφου (κατάληψη Παπουτσάδικο, Σάββατο 19/5)

Κανένας μόνος του..

Το Σάββατο 19 Μάη στον κατειλημμένο χώρο του Παπουτσάδικου στο Χαϊδάρι, πραγματοποιήθηκε πάρτυ για την οικονομική ενίσχυση των νοσοκομειακών εξόδων του πατέρα συντρόφου μας.  Αναγκαιότητα που προέκυψε από  την δύσκολη και ιδιαίτερα υψηλή σε κόστος χειρουργική επέμβαση στο μάτι, στην οποία αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Την εκδήλωση αυτή, από την οποία συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, στήριξαν με την παρουσία τους αρκετοί σύντροφοι και συντρόφισσες. Η συνέλευση της κατάληψης έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη της παραχωρώντας τον χώρο της κατάληψης και προσφέροντας την βοήθεια της στις όποιες λειτουργικές απαιτήσεις της εκδήλωσης.
Συμπληρωματικά, μετά απο πρωτοβουλία της συνέλευσης του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Pasamontana στον Κορυδαλλό, συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό και παραδόθηκε στον σύντροφο μας.

Σε μια περίοδο που η βαθύτερη συστημική κρίση δημιουργεί ένα πεδίο γενικευμένης κρατικής επίθεσης σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, η απομόνωση και η εξαθλίωση αποτελούν διαρκή χαρακτηριστικά της καθημερινότητάς μας. Σε ένα περιβάλλον εχθρικό για την επιβίωση μας, χειραγωγείται η αλληλοβοήθεια με την υποστήριξη θεσμικών φορέων “φιλανθρωπίας” και “φιλευσπλαχνίας” προσπαθώντας να καταστήσει ανενεργή την κοινωνική αλληλεγγύη. Η εκκλησία ως άλλος μπάτσος συναισθημάτων αποσυμπιέζει την κοινωνική οργή με τα συσσίτια “αγάπης”, εφευρίσκοντας το ανύπαρκτο κοινωνικό πρόσωπο της κυριαρχίας και προωθώντας την μοιρολατρική αποδοχή κάθε κατασταλτικής της πτυχής. Μορφές συλλογικής αυτοοργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης υπονομεύουν στην πράξη ποικίλες εκδοχές εξάρτησης από το κράτος, αμφισβητώντας την καπιταλιστική κυριαρχία.
Απέναντι στην εξαπάτηση εκδηλώνουμε την οργή μας, απέναντι στην απομόνωση συλλογικοποιούμαστε, απέναντι στην επίθεση της κυριαρχίας αυτοοργανομάστε και αντεπιτιθόμαστε, απέναντι στην εξαθλίωση προτάσσουμε την αλληλεγγύη. Κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του!

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

Δημοσιεύθηκε στην Αλληλεγγύη. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.