Αντιφασιστική παρέμβαση στις γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού

Το πρωί του Σαββάτου 1/2/’14, δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Νίκαια και τις γύρω περιοχές, βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στις γειτονιές μας, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε μορφή φασισμού είναι ανεπιθύμητη και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται.

Στη μαζική παρέμβαση μοιράστηκε ενημερωτικό αντιφασιστικό κείμενο από τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Pasamontaña και το μπλόκο στην εξουσία. Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και αναρτήθηκαν πανό σε πλατείες. Το δρομολόγιο της παρέμβασης ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, διέσχισε τις οδούς Δημητρακοπούλου και Ταξιαρχών. Κατηφόρισε την οδό Αθηνάς με κατεύθυνση το Περιβολάκι. Έπειτα στη Νίκαια πέρασε από τις οδούς 7ης Μάρτη, Π.Τσαλδάρη και από την πλατεία Κρήνης κατέληξε πίσω στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.

 
prosfygia


Το κείμενο της παρέμβασης:

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ

Τέσσερις μήνες πέρασαν από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής του πυρήνα Νίκαιας και οι χρυσαυγίτες έχουν το θράσος να συρθούν ξανά στις γειτονιές μας. Την πρώτη φορά στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, έχοντας αντικαταστήσει τα ρούχα του φασίστα δολοφόνου με τη στολή του ντόπιου νοικοκυραίου, μοιράζοντας τις φυλλάδες τους και λέρωνοντας τους τοίχους με ρατσιστικά συνθήματα και απειλές.

Τη δεύτερη φορά, μια εβδομάδα μετά, στο Κερατσίνι, επέστρεψαν στις παλιές τους τακτικές βεβηλώνοντας το σημείο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και αναλαμβάνοντας πλέον ξεκάθαρα την ευθύνη για τη δολοφονία του. Στη συνέχεια, κινήθηκαν επιθετικά προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης Ρεσάλτο, όπου και πήραν την απάντηση που τους άξιζε, αρχικά από 15 συντρόφους και συντρόφισσες και αργότερα απο μία αυθόρμητη πορεία 400 και πλέον ατόμων που έσβησε κάθε ίχνος της παρουσίας τους.

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΝΩΠΕΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ:

Τους θρασύδειλους τραμπουκισμούς σε ανυπεράσπιστους μετανάστες και τα δολοφονικά μαχαιρώματα όπως αυτό του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Τις αλλεπάλληλες  δολοφονικές ενέδρες σε εργάτες και συνδικαλιστές, όπως στους Αιγύπτιους ψαράδες στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Τις ρατσιστικές επιδρομές στις λαϊκές αγορές και σε πάγκους μικροπωλητών, σε νοσοκομεία εναντίον εργαζόμενων και νοσηλευόμενων και σε παιδικούς σταθμούς εναντίον παιδιών άλλων εθνικοτήτων.

Τους εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς σε ομοφυλόφιλους και τα δολοφονικά μαχαιρώματα σε αντιστεκόμενους και αντιφασίστες όπως η πρόσφατη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΤΣΙ,
ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,
ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ
ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ.

Η Χρυσή Αυγή δεν υπήρξε ποτέ αντισυστημική. Αντίθετα ανασύρθηκε από τα βάθη του συστήματος για να θωρακίσει τις καταστροφικές επιλογές του, σπέρνοντας τη σύγχυση και τον τρόμο. Το σύστημα είναι αυτό που θα ορίζει πού, πώς και πόσο θα κινούνται τα φασιστικά σκυλιά του, έτσι ώστε πάντοτε να εξυπηρετούνται οι πολιτικές του σκοπιμότητες.

Απέναντι στις υποκριτικές αντιφασιστικές κραυγές του κράτους θα συνεχίσουμε να ορθώνουμε συλλογικά το ανάστημά μας ενάντια σε κάθε οργανωμένη ή όχι μορφή φασισμού, τους υποστηρικτές και τους εκφραστές του. Η υπομονή είναι συνενοχή. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι εχθροί στις γειτονιές μας και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται.

Το κείμενο σε μορφή pdf

Τα τρικάκια που πετάχτηκαν έγραφαν:

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΧΘΡΟΙ
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ, ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ

Δημοσιεύθηκε στην Αντιφασισμός, Έντυπα, Παρεμβάσεις και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *