ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ

Παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου αντιπληροφόρησης, ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 12-04-’14, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και γειτονιές της Νίκαιας.

Σε σχέση με τις φήμες και τις πληροφορίες που πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, για την κατασκευή νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης στις περιοχές του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας,  το μήνυμα παραμένει σαφές προς κάθε κατεύθυνση:

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Η αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες, που δέχονται τη σχεδιασμένη κι επίμονη επίθεση της κυριαρχίας, είναι για εμάς δεδομένη.

Για έναν κόσμο ισότητας κι ελευθερίας, χωρίς περιφράξεις κι εγκλεισμούς.

  • Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ

Πώς θα σου φαινόταν να σε φυλάκιζαν και ο μοναδικός λόγος γι’ αυτό, να ήταν το χρώμα του δέρματός σου και η γλώσσα που μιλάς;

Η ανόητη αυτή ερώτηση, δεν είναι παρά η χυδαία πραγματικότητα της περίφημης φιλοξενίας που εισπράττουν από το ελληνικό κράτος, χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες από τις χώρες των Βαλκανίων, της Αφρικής, της Ασίας. Όλοι αυτοί που στην κρατική αφήγηση σκόπιμα παρουσιάζονται σαν “λαθρομετανάστες”…

Σημείωση 1:
Όπως και να βαφτίσουν, το ελληνικό κράτος και ο μηντιακός συφερτός του, τις ξεκάθαρα ρατσιστικές πολιτικές τους, η αλήθεια φαντάζει σκληρή:
ΝΑΙ, στην Ελλάδα σήμερα, έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν κανονικά και “με το νόμο”, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Χώροι δηλαδή, στους οποίους φυλακίζονται επ’ αόριστον στοιβαγμένοι άνθρωποι, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, με μοναδική κατηγορία την έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων (λες και θα μπορούσαν να έχουν…), το χρώμα του δέρματός τους και την επιθυμία τους για ζωή. Όλα αυτά, στα πλαίσια των χειρότερων συνθηκών κράτησης, χωρίς τροφή, θέρμανση, στοιχειώδη υγιεινή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς προαυλισμό, επισκεπτήριο ή επαφή με δικηγόρους, αντιμέτωποι με συνεχείς εξευτελισμούς και βασανιστήρια.

Σημείωση 2:
Δεν είναι μονάχα οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές που εγκαθιδρύουν τη βαρβαρότητα σε όλο της μεγαλείο. Είναι οι κοινωνικές προϋποθέσεις που από χρόνια καλά κρατούν και στον υποτιθέμενο αυτό φιλόξενο τόπο: η εθνική συνείδηση κατασκευάζει κάθε φορά πλαστούς διαχωρισμούς, συγκεκριμένους αποκλεισμούς και εξαιρέσεις και ορίζει ποιοι είναι οι εχθροί, ποιοι είναι οι “ξένοι”. Αρκεί κανείς να κοιτάξει γύρω του για να καταλάβει τα υποτιμητικά βλέμματα προς τους μετανάστες εργάτες, να ακούσει τα ρατσιστικά ανέκδοτα και τις απίθανες ιστορίες εθνικής φαντασίας, να γυρίσει το βλέμμα στις επανειλημμένες ρατσιστικές επιθέσεις. Πρακτικές που θέλουν να υποδείξουν ποιες ανθρώπινες υπάρξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από κάποιες άλλες.

Παρατήρηση 1: απέναντι στις κυρίαρχες τεχνικές εγκλεισμού, πειθαρχίας, βασανισμού και ελέγχου, οι μετανάστες αντιστέκονται, συλλογικοποιούνται και εξεγείρονται, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το δρόμο προς την ελευθερία

Παρατήρηση 2: οι μετανάστες γνωρίζουν πως δεν είναι μόνοι. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνίζονται για μια ζωή ελεύθερη, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Ενάντια στη βαρβαρότητα της εξουσίας
Ενάντια στον κανιβαλισμό του κοινωνικού εκφασισμού
Ενάντια στη δουλικότητα της φοβισμένης καθημερινότητας

Η αλληλεγγύη στους μετανάστες που δέχονται τις επιθέσεις της κυριαρχίας, είναι η οδός που επιλέγουμε να περπατήσουμε, Για έναν κόσμο ισότητας κι ελευθερίας χωρίς περιφράξεις κι εγκλεισμούς.

Υγ: οι φήμες και οι πληροφορίες πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, σχετικά με τη στέγαση νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης κοντά στις γειτονιές μας, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου. Ξεκαθαρίζουμε στους αγανακτισμένους κατοίκους που θα εμφανιστούν και πάλι και δε θα θέλουν να “βρωμίσει το σπίτι τους” με την παρουσία ενός τέτοιου χώρου φυλακή, ζητώντας να χτιστεί λίγα μέτρα παρακάτω: Το πρόβλημα με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι το πού θα χτιστούν, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν. Και το να μην αναγνωρίζεις το πραγματικό πρόβλημα, ζητώντας να βολέψεις την πάρτη σου με τον πιο χυδαίο τρόπο, είναι ξεφτίλα που αξίζει τα χειρότερα…

  • Το κείμενο που μοιράστηκε, σε εικόνα:

Camps_out

Camps_in

Δημοσιεύθηκε στην Αλληλεγγύη, Αντικαταστολή, Έντυπα, Παρεμβάσεις, Στρατόπεδα συγκέντρωσης και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

1 απάντηση στο ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ

  1. Ο/Η A/A λέει:

    ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.