Ενημέρωση για την πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Από περίπου 400 άτομα στηρίχθηκε η χθεσινή διαδήλωση (5/6) ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.

Νωρίτερα υπήρξε συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία Εσταυρωμένου (μετρό Αιγάλεω), ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα. Περίπου στις 7.30μμ ξεκίνησε η πορεία, η οποία με παλμό, πολλά συνθήματα και χιλιάδες τρικάκια, κινήθηκε επί της Ιεράς οδού μέχρι το ύψος του Μπαρουτάδικου και στη συνέχεια έστριψε μέσω της Μεγ. Αλεξάνδρου προς Αγία Βαρβάρα, με κατεύθυνση το νοσοκομείο Λοιμωδών, για να καταλήξει στο σταθμό του μετρό Αγ. Μαρίνα. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και οι παλιές εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στη Λεωφόρο Σχιστού 1 (πάνω από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά), έχουν ήδη παραχωρηθεί στο υπουργείο δημόσιας τάξης και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης για «ευπαθείς oμάδες» μεταναστών, όπως ασυνόδευτοι ανήλικοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ.

Με κεντρικό σύνθημα ’’ούτε Λοιμωδών, ούτε Σκαραμαγκά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά’’, η χθεσινή κίνηση ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο αντιπληροφόρησης, δράσεων και κινητοποιήσεων γύρω από το θέμα δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, στις περιοχές μας. Προηγήθηκε έκδοση διασυλλογικής γιγαντοαφίσας, διασυλλογικό κείμενο, ανάρτηση αεροπανό σε κεντρικά σημεία των δυτικών, μηχανοκίνητη πορεία από το Χαϊδάρι μέχρι το Κερατσίνι και εκδήλωση γύρω από το θέμα.

Έπεται και συνέχεια…

1__

2__

5__

6__

Δημοσιεύθηκε στην Αντικαταστολή, Παρεμβάσεις, Στρατόπεδα συγκέντρωσης και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *