Ενημέρωση από την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, το πρωί του Σαββάτου 17/9

αναδημοσίευση από το blog της
 
Το πρωί του Σαββάτου 17/9 στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία που καλέστηκε από τα δύο αυτοοργανωμένα σχήματα του Κερατσινίου (Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας & Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ), με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Με τη συμμετοχή περισσότερων των 300 αντιφαστών/στριών, η πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στις γειτονιές της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων, δίνοντας εκ νέου ένα ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, ενάντια στην κρατική/παρακρατική καταστολή, τα αφεντικά και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
 
 
Κατά τη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα σε προσόψεις τραπεζών, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε χέρι-χέρι σε εκατοντάδες αντίτυπα το κείμενο που ακολουθεί.
 
 

Για να κατεβάσετε το κείμενο σε μορφή pdf, πατήστε εδώ.

 
Μετά το τέλος της διαδήλωσης ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία από την Αμφιάλη προς το στρατόπεδο του Σχιστού με τη συμμετοχή πάνω από 100 αντιφασιστών/στριών από διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Κατά την άφιξη στο στρατόπεδο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες/μετανάστες οι οποίοι βιώνουν τη “ζεστή φιλοξενία” του ελληνικού κράτους, σε έναν απομονωμένο λόφο στρατιωτικής διαχείρισης, σε ένα αόριστα παρατεταμένο καθεστώς ομηρίας, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σιτισμού. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και συγκινητική και μέσα σε λίγα λεπτά πολλές δεκάδες προσφύγων/μεταναστών βγήκαν από το στρατόπεδο για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση. Από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες ένωσαν τις φωνές τους για πάνω από μισή ώρα, ενώ ακολούθησε από όλους/ες μαζί, κατόπιν πρότασης και επιθυμίας των προσφύγων/μεταναστών, μία αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης, που ξεκίνησε από το κέντρο, κινήθηκε στη λεωφόρο Σχιστού κλείνοντας δύο λωρίδες κυκλοφορίας και επέστρεψε προς λήξη στο κέντρο “φιλοξενίας”.
 

Τα μηνύματα της ημέρας ήταν σαφή προς πάσα κατεύθυνση:

Ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Ενάντια στις “κρίσεις” και τις εξαιρέσεις των εθνών-κρατών


Φασίστες-δολοφόνοι


Δεν ξεχνάμε

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *