2 μέρες εκδηλώσεων με θέατρο και μουσικές στις πλατείες της Νίκαιας

poster-final

Ενάντια στη μιζέρια που χτίζεται καθημερινά από τις εξουσιαστικές πρακτικές του σύγχρονου κράτους…

Προτάσσουμε συλλογικά την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας…

Στην σύγχρονη συγκυρία, το ελληνικό κράτος δυναστεύει, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ντόπιων και διεθνών οικονομικών ελίτ. Εξαθλιώνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που βρίσκεται στην επικράτεια του και επιβάλλεται ως ο μοναδικός εγγυητής της (υποτιθέμενης) κοινωνικής ομαλότητας. Ο μύθος του κράτους πρόνοιας δίνει τη θέση του στην πραγματικότητα ενός στρατιωτικοποιημένου κράτους ελέγχου, επιβάλλοντας νέα κοινωνικά συμβόλαια στη βάση του νόμου και της τάξης, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Ο μετασχηματισμός αυτός, κάνει το μεγαλύτερό του θόρυβο και στις γειτονιές μας, μιας και αποδέκτες του είναι τα πλέον καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα. Είναι γνωστό ότι στον κόσμο της εκμετάλλευσης τη σκληρότερη επίθεση δέχονται οι φτωχοί, οι διαφορετικοί, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όσοι αντιστέκονται. Στη Νίκαια, η μεθοδευμένη διάχυση του φασιστικού δηλητηρίου επιδιώκει να ενισχύει την βαρβαρότητα και τον κανιβαλισμό στην καθημερινότητά μας, να αποκρύψει το πρόσωπο του πραγματικού εχθρού, ενώ ταυτόχρονα το ενδυναμώνει. Όσο όμως το κράτος, τα αφεντικά και οι φασίστες θέλουν να μας κάνουν να βλέπουμε το διπλανό μας με μισό μάτι, εμείς θα επιμένουμε να ονειρευόμαστε και να χτίζουμε συλλογικά έναν κόσμο ελευθερίας χωρίς διακρίσεις και πλαστούς διαχωρισμούς.
Στις σύγχρονες συνθήκες οξυμένης φτώχειας ανισότητας κι εκμετάλλευσης, το κράτος έκτακτης ανάγκης παρελαύνει με σημαία το θάνατο.

Στους ντόπιους υπηκόους “παρέχεται” μια ζωή μη άξια να βιωθεί, αναλωμένη στο αγωνιώδες κυνήγι της επιβίωσης.

Για όσους και όσες αντιστέκονται στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τους νόμους του, “προσφέρεται” άγρια καταστολή, απροσχημάτιστα κατηγορητήρια και καταδίκες, τα διαχρονικά κολαστήρια των φυλακών και κάθε μορφής σύγχρονοι εγκλεισμοί υψίστης ασφαλείας.

Η πραγματικότητα των μεταναστών που εξαναγκάζονται σε διαρκείς μετακινήσεις, βρίσκεται στους υγρούς τάφους του αιγαίου των εκατοντάδων πνιγμένων (ανάμεσα τους και πολλά παιδιά) που διεκδικούν ζωή και αντιμετωπίζουν την ελληνική και ευρωπαϊκή “φιλόξενη” μεταναστευτική πολιτική των δολοφονικών επαναπροωθήσεων. Βρίσκεται στα αστυνομικά τμήματα-τόπους βασανιστηρίων και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτικής διαχείρισης περισσευούμενων πληθυσμιακών ομάδων. Εκεί που μετανάστριες, μετανάστες και πρόσφυγες πολέμων, φυλακίζονται επ’ αόριστον χωρίς καν το πρόσχημα μιας δίκης και υπόκεινται σε διαρκείς εξευτελισμούς και βασανισμούς.

Ενάντια στη μιζέρια της απάθειας και του πεσιμισμού των καιρών μας, ενισχύουμε τη συλλογική μας ευφυΐα προτάσσοντας την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Προϋπόθεση είναι η διαρκής προσπάθεια κατανόησης και κριτικής του παρόντος περιβάλλοντος μας στο σύνολο του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με όρους συλλογικής αναζήτησης και προσωπικής περιέργειας. O σύγχρονος ολοκληρωτισμός ορθώνεται πολύμορφα και πολυεπίπεδα απειλώντας να ελέγξει και να ακρωτηριάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, ακόμη και την ίδια μας τη ζωή. Οφείλουμε να απαντήσουμε ανάλογα, ξεδιπλώνοντας το φάσμα των δυνατοτήτων μας πολυμορφικά: απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, και κάθε είδους δημιουργικές πρακτικές που γεννά η ατομική και συλλογική μας γνώση και φαντασία.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ενάντια σε μια ζωή που ανακυκλώνει μιζέρια και μοναξιά, ενάντια σε μια ζωή σιωπηλή και “αθόρυβη”, ενάντια σε μια ζωή χωρίς συντροφιές και χαμόγελα, προτάσσουμε τις θορυβώδεις συναντήσεις μας στις γειτονιές, τους δρόμους, τις πλατείες. Χωρίς τους διαχωρισμούς που επιβάλλουν οι πλαστές ταυτότητες κι οι ψευδείς διακρίσεις, πολεμώντας τις εξουσιαστικές σχέσεις ανάμεσα μας. Προτάσσουμε την συνειδητή αυτοοργάνωση της καθημερινότητάς μας όχι μόνο ως εργαλείο επιβίωσης αλλά και ως την αξία εκείνη που θα μας απελευθερώσει υπεύθυνα, από τα δεσμά της ανάθεσης, της παραίτησης και της ηττοπάθειας. Προτάσσουμε την δημιουργία και την ενίσχυση των υπαρχόντων αυτόνομων αντιεξουσιαστικών κοινοτήτων αγώνα, επιδιώκοντας να καλύπτουμε διαρκώς, το φάσμα των αναγκών και των επιθυμιών μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Δημοκράτες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, φασίστες, τηλεοπτικοί αστέρες κι εκκλησίες, σφετερίζονται φαινομενικά την αξία των πρακτικών αλληλεγγύης, για να εξυπηρετήσουν τα εκάστοτε συμφέροντα τους. Είναι βέβαιο το γεγονός ότι ανάλογα με τους τρόπους με τους οποίους πραγματώνεται η αλληλεγγύη, υποκριτικά ή ουσιαστικά, καθιερώνονται και οι αντίστοιχες σχέσεις που είτε θα αναπαράγουν το σύστημα της εκμετάλλευσης είτε θα το αντιπαλεύουν. Επιλέγουμε και προτάσσουμε την ταξική – κοινωνική αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου ενάντια σε κάθε πρόσωπο κυριαρχίας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Στη Νίκαια, ο αγώνας ενάντια στην εξουσία συνεχίζεται…

 

Χάρτης πρόσβασης στην πλατεία Χαλκηδόνας:

Στάση πλ. Χαλκηδόνας, λεωφορείο Β18 από Ομόνοια, 820 από μετρό Αιγάλεω

πρόσβαση-ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Χάρτης πρόσβασης στην πλατεία της Οσίας Ξένης:

Στάση Μερσίνης, λεωφορείο Β18 από Ομόνοια, 820 από μετρό Αιγάλεω

πρόσβαση-θεατρικό

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Αφίσες, Εκδηλώσεις, Θέατρο, Συναυλίες και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *